زلزله زده ها و مصائب فراموش شده؛

شعله‌های آتش زیر خاکستر در مناطق زلزله‌زده /از کابوس شیوع بیماری ها تا دردسرهای بی آبی

سرویس: اخبار استانکد خبر: 304784|10:17 - 1397/03/29
نسخه چاپی
شعله‌های آتش زیر خاکستر در مناطق زلزله‌زده /از کابوس شیوع بیماری ها تا دردسرهای بی آبی
مرصادنیوز: زلزله زده های کرمانشاه این روزها از شیوع بروز بیماری های واگیر و بی آبی در فصل گرما در هراسند.

به گزارشامروله، بروز اولین مورد ابتلای انسانی به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه زنگ خطری جدی برای مسپولان استان در مورد وضعیت بهداشتی نامناسب این مناطق بود.

با تخریب زیرساخت های این مناطق و وضعیت نامناسب بهداشتی به خاطر روان بودن فاضلاب و پساب ها که خودش منشا بسیاری از بیماری هاست و وضعیت نخاله های انباشته شده از ویرانی های زلزله به ویژه در روستاها ریسک ابتلا به دیگر بیماری ها در این مناطق نیز به شدت افزایش یافته است.

زلزله زده ها حالا با وجود تمامی مشکلات ناشی از کم آبی و احتمالا خاموشی های برق پیش رو از روزهای گرم تابستان و جدالشان با بیماری ها نگرانند و این موضوع به یک کابوس ناتمام برای آنها تبدیل شده است.

ا

سمپاشی 800 روستا علیه بیماری تب کریمه

نادر پرور، مدیرکل دام پزشکی استان کرمانشاه در گفتگو با مرصاد از سمپاشی 800 روستا در این مناطق خبر داد و گفت: برای کنترل بیماری تب کریمه کنگو که عامل اتقال آن کنه ها هستند، 800 روستا را علیه این بیماری به صورت رایگان بدن ها و جایگاه های دام آنها را سمپاشی کرده ایم.

وی افزود: اولویت ما در این سمپاشی مناطق گرمسیری، پرخطر، مرزی و محروم و کانون های این بیماری در سال های گذشته است که انجام شده و در ادامه دارد.

تابستان کمبود آب داریم

مهندس علیرضا تخت شاهی در گفت و گو با خبرنگار مرصاد با اشاره به اینکه دمای هوا در مناطق زلزله زده از جمله سرپل ذهاب به طور روزافزون افزایش می یابد، اظهار داشت: این افزایش دما در کنار استفاده از آب شرب برای مصارف غیرشرب نظیر ساخت و ساز سبب شده میزان مصرف آب در شهرستان سرپل ذهاب طی ماه اردیبهشت به 1.5 برابر حد معمول افزایش یاابد.

ا

وی افزود: در صورتی که مصارف غیرشرب از حوزه مصارف شرب تفکیک نشود و در واقع شاهد مدیریت مصرف آب نباشیم قطعا در تابستان با مشکل کمبود آب مواجه می شویم.

تختشاهی از مکاتبه با مدیریت بحران استان و استاندار برای اطلاع رسانی در این باره با توجه به محدودیت منابع تولید و توزیع آب خبر داد و گفت: در حال حاضر وضعیت تأمین آب در شهرهای زلزله زده از نظر کمی و کیفی در حد مطلوب است و مراکز بهداشتی شهرستانهای زلزله زده به عنوان دستگاه نظارتی شرکت آبفا این وضعیت را بطور مستمر رصد و تأیید کرده اند.

وی افزود: با توجه به اینکه شرکت آبفا دارای پیشرفته ترین آزمایشگاه غرب کشور است دائماً وضعیت کیفی آب مناطق زلزله زده را با انجام آزمایشات مختلف تست کلر، تست کدورت و آزمایشهای میکروبیولوژی پایش می کند و خوشبختانه تاکنون هیچ مشکلی مشاهده نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از رفع نقص نقاط شیر برداشت آب در برخی مناطق که دچار مشکل می ‌شود خبر داد و گفت: در حال حاضر شکل ارائه خدمت به مناطق زلزله زده متفاوت تر شده است.

وی افزود: در روزها و ماههای نخست پس از وقوع زلزله برای تأمین آب در این مناطق تلاش می‌شد اما اکنون بیش از 60 کیلومتر شبکه رو زمینی و بالغ بر 8 هزار مورد شیر برداشت انشعاب در مناطق مذکور تعبیه شده است.

تختشاهی بر ضرورت رعایت مصرف آب و خودداری از مصارف غیرضروری به منظور جلوگیری از آسیب به منابع زیرزمینی تاکید و خاطرنشان کرد: با وجود تداوم بارندگی در اردیبهشت و خرداد امسال، میزان بارندگی‌ها نسبت به دوره بلند مدت کاهش چشمگیری داشته است بر همین مبنا مدیریت مصرف و استفاده اصولی از منابع آبی بیش از پیش حائز اهمیت است.

ا

هشدار اپیدمی بیماری سالک در مناطق زلزله زده

دکتر شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز اخیرا در اظهاراتیاز احتمال اپیدمی سالک در مناطق زلزله زده خبر داده است.

همچنین علیرضا رییسیُ معاون وزیر بهداشت نیز در سفر به کرمانشاه و بازدید از مناطق زلزله زده بر لزوم پیشگیری از بروز بیماری‌های واگیردار در نقاط زلزله زده تاکید کرد و گفت: اگر جمع آوری نخاله ها، فاضلاب و آب های سطحی به سرعت مدیریت نشود، اپیدمی رخ خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه سلامت مردم در مناطق زلزله زده یک موضوع بسیار مهم است، گفت: با توجه به در پیش بودن فصل گرما، در صورت هرگونه غفلت و بروز بیماری های واگیردار در منطقه، دیگر مناطق استان کرمانشاه و حتی کشور از این آسیب ها مصون نیست.