به گزارشامروله، مطالعه کروموزوم DNA بیش از ۵۸۰۰ فرد بزرگسال آمریکایی نشان داد افرادی که بهطورمنظمشیر پرچرب مصرف میکردند طولتلومرهایسلولهای شأن کوتاهتر بود. کوتاهی طولتلومرهانشانه تسریع در روند پیری بیولوژیکی است.
با افزایش سن، طولتلومرهابه تدریج کوتاهتر میشود و محققان طول کوتاهترتلومرهارا با ریسک بالاتر ابتلاء و مرگ ناشی از عفونتها، سرطان و بیماری قلبی مرتبط میدانند.
«لاریتاکر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاهبریگامیانگایالت یوتا آمریکا، در اینبارهمیگوید: «شمار زیادی از فاکتورهای سبک زندگی هم با طولتلومرمرتبط هستند.»
به عنوان مثال در افراد چاق، طولتلومرهاکوتاهتر از افراد لاغر است و همچنین در مورد افراد سیگاری در مقابل افراد غیرسیگاری نیز چنین شرایطی وجود دارد. از سوی دیگر، افرادی که مقادیر بیشتری فیبر، سبزیجات و میوه مصرف میکنند معمولاً طولتلومرشانبلندتر است.
محققان در این مطالعه به بررسی تأثیر چربی شیر بر طولتلومرهاپرداختند.
آنها دریافتند بهطورمیانگین، افرادی که شیر با چربی بیشتر مصرف میکردند در مقایسه با طرفداران شیر کم چرب یا فاقد چربی،تلومرهایکوتاهتری داشتند.
مطالعه نشان داد افزایش هر یک درصد چربی شیر با ۴.۵ سال روند پیری بیولوژیکی مرتبط است.
به گفته محققان، در صورت وجود رابطه مستقیم بین شیر پرچرب و روند پیری، هنوز دلیل آن مشخص نیست.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد