رژیم غذایی سرشار از پروتئین خطر لختگی خون را افزایش می دهد

سرویس: اخبار کوتاهکد خبر: 310300|11:20 - 1398/11/07
نسخه چاپی
رژیم غذایی سرشار از پروتئین خطر لختگی خون را افزایش می دهد

به گزارشامروله،  محققان دانشکده پزشکی واشنگتن موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی سرشار از پروتئین را به منظور ایجاد عمدیتصلبشریان مورد مطالعه قرار دادند. برخی موش‌ها با رژیم غذایی چرب همراه با میزان بالا پروتئین و برخی دیگر هم با رژیم غذایی چرب حاوی میزان پروتئین کم تغذیه شدند.

محققان مشاهده کردند موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب و پروتئین بالا مبتلا بهتصلبشریان شدیدتری شده بودند؛ آنها در مقایسه با موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب با میزان پروتئین عادی، حدود ۳۰ درصد پلاک بیشتری در عروق خونیشأنداشتند.

«بابک رازانی»، سرپرست تیم تحقیق، در اینبارهمی‌گوید: «در موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی میزان پروتئین زیاد، پلاک‌هایشأنقبرستانماکروفاژهابود. بسیاری از سلول‌های مرده در مرکز پلاک، آن را بی نهایت بی ثبات و مستعد پارگی می‌کنند. با عبور جریان خون از پلاک، نیروی ناشی از فشارخون بالا، فشار زیادی بر آن قسمت وارد می‌کند. چنین موقعیتی منجر به حمله قلبی می‌شود.»

محققان متوجه شدند پروتئین مصرفی بعد از هضم به بلوک‌های سازنده پلاک موسوم به اسیدآمینه‌ها تجزیه می‌شوند. اسیدهای آمینه اضافی حاصل از رژیم غذایی سرشار از پروتئین موجب فعال شدن پروتئین درماکروفاژهایموسوم به mTOR می‌شود. سیگنال‌های ناشی از mTOR موجب توقف توانایی سلول‌ها در پاکسازی بقایای سمی پلاک شده و در نتیجه زنجیره منتج به مرگماکروفاژهامتوقف می‌شود.

محققان دریافتند برخی اسیدآمینه‌ها بخصوص leucine و arginine بسیار در فعال سازی mTOR نقش دارند.

به گفته رازانی، « leucine به مقادیر زیاد در گوشت قرمز موجود است.»

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد