طالبان گذرگاه کلیدی در مرز با پاکستان را بست

سرویس: اخبار کوتاهکد خبر: 314295|11:06 - 1400/05/16
نسخه چاپی
طالبان گذرگاه کلیدی در مرز با پاکستان را بست
گروه طالبان گمرک «سپین بولدک-چمن» در مرز افغانستان با پاکستان را که پیشتر توسط طرف پاکستانی بازگشایی شده بود، بست.

به گزارش امروله ،به نقل از رویترز، گروه طالبان گذرگاه کلیدی «سپین بولدک-چمن» در مرز افغانستان با پاکستان را بست. این گروه اعلام کرده است که اجازه هیچ ترددی از این گذرگاه را تا زمانی که اسلام آباد شرایط روادید برای افغان‌ها را لغو و یا تسهیل نکند، نخواهد داد.

فرماندار غیر رسمی این گروه در ولایت قندهار، طی بیانیه‌ای اعلام کرد: این گذرگاه جهت هرگونه تردد شامل ترانزیت و تجارت برای هر دو طرف و همچنین برای عابران پیاده بسته خواهد ماند تا زمانی که طرف پاکستانی گذرگاه را برای افغان‌هایی که دارنده کارت مهاجرت صادر شده از پاکستان یا کارت شناسایی افغانستانی هستند، از صبح تا شب باز بگذارد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان نیز گفت که رهبر طالبان این اقدام را تائید کرده و گمرک سپین بولدک-چمن بسته شده است.

پیشتر و همزمان با تسلط طالبان بر این گمرک، پاکستان این گذرگاه را بسته بود تا اینکه هفته گذشته این گذرگاه مرزی مهم واقع در جنوب غرب این کشور را بازگشایی کرد. همزمان با این بازگشایی، مقامات مرزی پاکستانی مستقر در این گذرگاه اعمال الزامات روادید برای افغان‌ها را آغاز کردند که قبلاً به این شدت اجرا نمی‌شد.

گمرگ سپین بولدک-چمن از حدود سه هفته پیش به این سو، در تصرف اعضای طالبان بوده است. در توضیح دلیل بازگشایی این گذرگاه مرزی، گفته می‌شود که دولت اسلام آباد از سوی تجار تحت فشار بوده است.

وزارت دارایی افغانستان پیشتر اعلام کرده بود که در یک ماه گذشته حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون افغانی درآمد گمرکی را از دست داده است.

دولت کابل از یک ماه گذشته به این سو، بر گمرک‌های اسلام‌قلعه، تورغندی، ابونصر فراهی، سپین بولدک، آی خانم، دندپتان و شیرخان بندر تسلط ندارد و به این دلیل حدود نصف درآمدهای گمرکی در این مدت به خزانه حکومت واریز نشده است.

همزمان با خروج غیرمسئولانه نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان در هفته‌های اخیر، درگیری‌ها بر سر کسب قدرت و تسلط بر مناطق بیشتر بین طالبان و نیروهای دولتی در افغانستان افزایش یافته است که در این میان مناطقی بین این دو دست به دست می‌شود. گذرگاه‌های مرزی افغانستان با کشورهای همسایه نیز از این کشمکش‌ها مستثنی نیستند.