به گزارشامروله، هر زمانیکه ما مطلب یا تجربهای جدید لذت بخش میآموزیم، سیستم پاداش دهی مغزمان فعال میشود. به کمک مواد شیمیایی طبیعی مغز، چندین ناحیه مغز با یکدیگر اتصال یافته و به ما در یادگیری و تکرار رفتارهای بهبوددهنده دانش و سلامت روان کمک میکنند.
محققان در این مطالعهتأثیراتمصرف مواد قندی را بر روی ۷ خوک ماده بررسی کرده و سپس از مغز آنها تصویربرداری کردند.
تیم تحقیق به مدت ۱۲ روز متوالی، دسترسی خوکها به محلولساکاروزرا به مدت یک ساعت امکان پذیر کرد و ۲۴ ساعت بعد از آخرین بار مصرف، از مغزشان عکسبرداری شد.
«مایکلوینتردال»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاهآراهوسدانمارک، در اینبارهمیگوید: «بعد از ۱۲ روز مصرف مواد قندی، ما شاهد تغییرات اساسی در سیستم دوپامین و افیونی مغز بودیم.»
به گفته محققان، مواد خوراکی مملو ازساکاروزبر جریانپادشدهی مغز به شیوه مشابه اعتیاد به مصرف مواد مخدرتأثیرمیگذارند.