استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تغییر وسیع در رویکرد بخش فناوری و توسعه استان با حمایت از طرح های نوآورانه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، اسماعیل جبارزاده در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته آذربایجان شرقی اظهار کرد: در این 35 سالی که از پیروزی انقلاب می گذرد مردم و ملت ایران به خاطر استقلال طلبی و آزادی خواهی با مشکلات عدیده ای در سطح جهانی مواجه شدند.
وی افزود: در چند سال اخیر نیز با تحریم بین المللی به بهانه تلاش ایران برای دستیابی به فناوری هسته ای مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه تا زمانی که بخواهیم روی پای خود بایستیم و بر باورهای خود اصرار بورزیم با استکبار جهانی مواجه خواهیم بود، ادامه داد: مطمئنا حتی اگر روزی مسائل هسته ای ایران حل شود دشمنان بهانه های دیگری را برای مقابله با پیشرفت ایران خواهند تراشید.
جبارزاده تاکید کرد: در حال حاضر ما از هر نظر توسط دشمنان تحریم شده ایم و حتی مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز برای تولید را نیز نمی توانیم از خارج از کشور وارد کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ما راهی جز خوداتکایی در این عرصه نداریم، گفت: باید به مراکز تحقیقاتی خود متکی باشیم و برای بقای ایران و تمام ارزش هایی که برای احیای آن ها انقلاب کرده و ایستادگی کرده ایم باید یک تغییر رویکردی در بخش فناوری و توسعه بدهیم و به سمتی برویم که نیاز به تکنولوژی و تجهیزات وارداتی را در کشور به صفر برسانیم.
وی افزود: این هدف جز با توجه به فناوری های پیشرفته و کمک به نوآوران جهت تجاری سازی طرح هایشان محقق نمیشود.
وی ادامه داد: پیشبرد فناوری های نو بیشتر نیازمند نیروی انسانی است که به حول و قوه ی الهی بیشتر جوانان و اساتید ایرانی اهل اندیشه و نوآوری هستند و از جهت نیروی انسانی قوی و خلاق کشور ایران هیچ کمبودی ندارد.
جبارزاده اظهار کرد: می توان توسعه جدید آینده را با تکنولوژی های دانش محور انجام داد و در استان آذربایجان شرقی نیز که دارای پتانسیل های قوی از جهت فناوری های نوآورانه است این هدف قابل دسترسی است.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: طی چهار ماه اخیر حدود 600 طرح به نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته ارسال شده است که آماده ورود به بازار کار هستند و باید توسط سرمایه گذران جهت ورود به عرصه تجارت شناسایی و حمایت شوند.
وی افزود: ما اعتقاد داریم که اگر همین 600 طرح مورد حمایت قرار گیرد می تواند به تنهایی جوابگوی تولید و توسعه استان باشد و اگر فناوران و نوآوران ببینند که طرح های آنان مورد توجه و حمایت قرار می گیرد تشویق می شوند تا طرح های جدید تری را در سالهای آینده ارائه دهند.
وی تاکید کرد: دانشگاه ها باید به دانشگاه کارآفرین تبدیل شوند و تحقیقات زمانی ارزش خواهند داشت که منجر به کسب ثروت شود و به بازار کار ارائه شود.
جبارزاده با اعلام اینکه از اساتید و دانشجویان در جهت ارائه طرح های جدید نوآورانه حمایت کامل خواهیم کرد، گفت: پارک علم و فناوری، ستاد جذب سرمایه گذران، بانک ها و شرکت شهرک های صنعتی باید تمام توان خود را برای حمایت از شرکت های دانش بنیان ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: قصد داریم تا این نمایشگاه را به صورت مستمر همه ساله برگزار کنیم و از هم اکنون از محققان و نوآوران دعوت می کنم تا با آماده کردن طرح های پژوهشی خود در نمایشگاه سال آینده حضور پررنگ تری داشته باشند.