پایگاه خبری تحلیلی امروله07:06 - 1393/04/20

دخالت در شئونات حکومت به نام امر به معروف نیاز به مجوز دارد

کاظم جلالی درگفت وگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری خانه ملت، درواکنش به صحبت های دبیرکل انصارحزب الله مبنی براینکه فعالیت گروه های سیار امر به معروف و نهی ازمنکر انصارحزب الله تداوم پیدا کرده و برای اینگونه فعالیت ها نیاز به مجوزنیست، گفت: نظام امر به معروف ونهی از منکر دراصل مربوط به همه مردم است، به بیان روشن تر درمعارف دینی امر به معروف و نهی ازمنکرمعطوف به عده ای خاص نیست.

نماینده مردم شاهرود درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اما برای امر به معروف و نهی از منکرمراتب وجود دارد، اگرامربه معروف ونهی از منکر در شئونات حکومتی دخالت کند به طور طبیعی نیاز به مجوز داشته و باید حاکمیت دستورات لازم را صادر کند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر شهروندی درمعابرعمومی اتفاق ناگواری را دید می تواند درمقابل آن اتفاق در حد یک شهروند تذکر داده و مداخله کند، اما اگر این موضوع به سمت دخالت درشئون امور حکومتی مانند دستگیری افراد، بستن خیابان و ایست و بازرسی تشکیل دادن حرکت کرد؛ قطعا نیاز به مجوز دارد.

جلالی با بیان اینکه اگر انسجام به معنای تذکر به زبان نرم باشد مشکلی وجود ندارد، تصریح کرد: همه می‌توانند تذکر زبانی را داشته باشند، اما در معارف دینی تذکر زبانی هم شرایط  خاص خود را دارد، اگر کتاب امر به معروف و نهی از منکر علامه شهید مطهری را مطالعه کرده باشیم وی به شرایط درست امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرده است، زیرا اقدامات برخی از افراد گاهی نهی از معروف و امر به منکر است، از این رو باید امربه معروف و نهی از منکر به زبان تاثیر گذار گفته شود.

رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، گفت: تذکرسیستماتیک و با رعایت شرایط مشکلی ندارد، اما نباید در شئونات حکومتی دخالت شود چرا که ایجاد مزاحمت برای مردم به نام امر به معروف ونهی از منکر صحیح نیست.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ دبیرکل انصار حزب الله در یک مصاحبه اعلام کرده  که فعالیت گروه های سیار امر به معروف ونهی از منکر انصار حزب الله تداوم پیدا می کند، محتشم با تاکید براینکه اقدامات این چنینی موضوعی نیست که دستگاه های قانونی از آن بی خبر بوده و نیازی به مجوز نیست، افزود: این گروه ها با ساماندهی انصار حزب الله فعالیت می کنند./