پایگاه خبری تحلیلی امروله06:51 - 1394/04/21
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه مطرح کرد

آخرین اقدامات ساماندهی «طاقبستان» برای ثبت جهانی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به تشریح آخرین اقدامات انجام شده در مورد ساماندهی طاقبستان برای ثبت جهانی پرداخت.

به گزارشامروله،علی فعله‌گری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه در مورد آخرین وضعیت ساماندهی محوطه تاریخی طاقبستان اظهار کرد: طی سال گذشته سه میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.

وی بیان داشت: سال گذشته اعتبارات خوبی برای این پروژه در نظر گرفته شد و کارها نیز به‌خوبی آغاز شد، اما موافقت‌نامه‌های مبادله شده دیر اخذ شد که مقداری از روند کار را کند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر در دو مقطع گورستان پارکی و شکارگاه خسرو گمانه‌زنی و کاوش‌های باستان‌شناسی در حال اجراست.

*تملک دنده‌کبابی‌های اطراف محوطه طاقبستان

فعله‌گری با بیان اینکه پیمانکار سنگ‌فرش کردن اطراف این محوطه نیز انتخاب شده است، اضافه کرد: کار تملک دنده‌کبابی‌های اطراف محوطه نیز آغاز شده است.

وی تعداد دنده‌کبابی‌های مجاور محوطه تاریخی طاقبستان را 23 باب عنوان کرد و افزود: پنج باب از این تعداد مشکل قانونی برای تملک ندارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح کرد: بزرگترین واحد این مجموعه با مساحت 4 هزار و 700 مترمربع آزادسازی شده است.

فعله‌گری با بیان اینکه در موارد دیگری نیز برای تملک این واحدها توافقاتی صورت گرفته است، افزود: اعتبار در نظر گرفته شده برای تملک این واحدها کافی نیست.

*جذب اعتبار 2.5 میلیارد تومانی تا پایان تیر ماه جاری

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای سال 93 در زمینه ساماندهی طاقبستان را 2.5 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این اعتبار قرار است تا 31 تیر ماه جاری تخصیص یابد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: 500 میلیون تومان دیگر از سه میلیارد تومان مصوب نیز در سال مالی 94 اختصاص می‌یابد.

فعله‌گری بیان داشت: چند اقدام دیگر نیز باید صورت بگیرد تا پرونده طاقبستان را برای ثبت‌ جهانی آماده کنیم و سپس آن را ارسال کنیم.

*هرگونه ساخت و ساز در پهنه طاقبستان ممنوع

وی در مورد مشکلات اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان در مورد گسترش فضای بقعه امام‌زاده ابراهیم در جوار محوطه طاقبستان نیز گفت: بخشی از فضای بقعه امام‌زاده ابراهیم در حوزه محوطه طاقبستان قرار گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: این بقعه در یک پهنه تاریخی و فرهنگی و بر عرصه و آثار قرار گرفته که هرگونه ساخت و ساز نیز در آن ممنوع است.

فعله‌گری بیان داشت: اداره‌کل اوقاف و امور خیریه با اغماض صحن اصلی امام‌زاده را توسعه داده و بعد از این هیچ ساخت و سازی را نباید انجام دهد.

*فعالیت 50 دفتر خدمات مسافرتی در کرمانشاه

وی از فعالیت 50 دفتر خدمات مسافرتی در استان کرمانشاه خبر داد و خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه با توجه به هم‌مرز بودن با کشور عراق قابلیت‌های زیادی برای توسعه گردشگری مذهبی دارد و گردشگران عراقی نیز می‌توانند از طریق کرمانشاه به سایر استان‌های کشور سفر کنند.