به گزارشامروله، نعمت زاده وزیر صنعت ، معدن و تجارت با حضور در پاویون جمهوری اسلامی ایران در اکسپو 2015 میلان از برنامه های توسعه روابط با ایتالیا و نیز برنامه های آتی نمایشگاه بین المللی تهران سخن گفت.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصاد نیوز مبنی بر اینکه آیا ادعای برخی شرکت های ایتالیایی مبنی بر طلب از ایران به دلیل خسارت هایی در گذشته درست است یا خیر؟ با تاکید بر اینکه بررسی و تایید خساراتی که ایتالیایی ها مطرح کرده اند برعهده بانک مرکزی است، خاطرنشان کرد: خسارت ناشی از نبود ارتباط های بانکی در دوران تحریم است. برخی از پرداخت ها نه اینکه نخواسته باشیم ،اما چون هیچ ارتباطی نبود و هیچ بانک خارجی از ایران پولی را نمی پذیرفت خساراتی به وجود آمد. بنابر این قرار است که بانک مرکزی بررسی کند و اگر حساب کتابی باقی مانده به تدریج تسویه شود. از سوی دیگرشرکت مرسدس بنز قرار بود به ایرانخودرو در زمینه کامیون و اتوبوس خسارت پرداخت کند، که انجام شد و به جای پول به ما اجناس و قطعات دادند.
نعمت زاده با بیان اینکه ایتالیا در چند زمینه دارای تجربه همکاری با ایران است و از مزیت نسبی برخوردار است، و راس آن نفت و گاز قرار دارد، به خبرنگار اقتصاد نیوز درباه احتمال حضور فیات در ایران گفت: در زمینه خودرو سازی همکاری با ایتالیا به نظر من بعید است.
وی تاکید کرد: چون سهام خودروسازی فیات در اختیار کرایسلر آمریکاست به همین دلیل شاید موانعی وجود داشته باشد. فیات و ایرانخودرو در حال مذاکره هستند. اگر فیات بخواهد ما حرفی نداریم ولی اگر بخواهند به خاطر روابط آمریکا روان نباشد، ما ترجیح می دهیم این روابط با کسی دیگر باشد. فیات یکی از گزینه ها هست به هر صورت.اما اینکه نتیجه بگیریم یه خورده زود است که از امدن خودرو سازهای آمریکایی به واسطه کشورها و شرکت های چند ملیتی حرف بزنیم.
نعمت زاده درباره مالکیت نمایشگاه بین المللی تهران نیز به اقتصاد نیوز پاسخ داد و با تاکید بر اینکه مالکیت مالکیت نمایشگاه بین المللی تهران وابسته به وزارت صنعت معدن و تجات است. ادامه داد: در گذشته نمایشگاه بین المللی تهران به اشتباه وارد لیست واگذاری هاشده بود. درخواست دادیم که از لیست خارج شود و قانون آن در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب رسید. این تنها نمایشگاه بین المللی کشور است و نمی توان آن را به بخش خصوصی سپرد. بطور مثال نمی توان برگزاری نمایشگاه اکسپو را بطور انحصاری به یک سازمان خصوصی سپرد. کارهای اجرایی همچون پذیرایی در پاویون ایران برعهده بخش خصوصی است اما برنامه ریزی، مدیریت و سرمایه گذاری آن برعهده دولت است.
وی از برنامه های آتی در زمینه توسعه نمایشگاه بین المللی تهران نیز گفت: در تهران داریم روی نوسازی نمایشگاه بین المللی کار می کنیم. شاید هم سایت جدیدی را به آن الحاق کنیم. دو سه جا را مدنظر قرار دادیم. به منظور جانمایی در حدود فرودگاه امام خمینی و پرند در حال بررسی به منظور توسعه نمایشگاه بین المللی تهران است.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت که در حاشیه مراسم روز جمهوری اسلامی ایران در اکسپو میلان در جمع خبرنگاران سخن می گفت از امضا یک توافق نامه نمایشگاهی بین نمایشگاه های ایتالیا و نمایشگاه بین المللی تهران در این روز در جریان دیدار از پاویون ایتالیا خبر داد و افزود: در این دیدار روسای شرکت های ایتالیایی حضور داتتند .که با آنها ملاقات و مذاکره کردیم در حد صحبت های اولیه بود و چیزی نهایی نشد.
وی همچمیم از حضور یک تیم بزرگ ایتالیایی در ماه اکتبر مهر ماه در تهران خبر داد و اظهار کرد: این تیم با همتایان خود در ایران در زمینه صنایع کوچک و متوسط مذاکره می کنند. ما هم برنامه ریزی می کنیم تا با همکاری اتاق بازرگانی ملاقات ها انجام شود. ملاقات های اولیه در جهت آب کردن یخ های گذشته است.
به گفته وی بعد از آلمان کشوری که بیشترین همکاری های صنعتی و تکنولوژیکی را با ایران داشته است ایتالیا است. این کشور توان خوبی در زمینه علمی و مهندسی دارد. باید با روش ها و سیاست هایی که ما مشخص و اعلام کردیم همکاری های خود را انجام دهند. که عمدتا بر مبنای سرمایه گذاری مشترک و همکاری های مدیریتی، بازرگانی خارجی، صادرات و همکاری های تکنولوژیکی است.