صحنه گردی

همه چیز در مورد روستای کنگ دینور

سرویس: شهرستانکد خبر: 299195|20:49 - 1396/02/21
نسخه چاپی
همه چیز در مورد روستای کنگ دینور
پایگاه خبری امروله : روستای كنگ دارای 113 خانوار و در حدود 449 نفر جمعیت می باشد كه به زبان لكی و كُردی تكلم می كنند و اغلب آنها به دامداری ؛ باغداری و كشاورزی اشتغال دارند .

به گزارشامروله، شهرستان صحنه از توابع استان كرمانشاه و در پنجاه و چهار كیلومتری این استان ، در مسیر جاده همدان – كرمانشاه واقع شده است .

 

این شهرستان دارای دو بخش مركزی و بخش دینور می باشد كه هر یك از تجمع روستاهای زیادی شكل گرفته اند .

 

شهرستان صحنه دارای آب و هوای معتدل كوهستانی بوده و طبیعتی سرسبز و زیبا دارد . بخش دینوردر این شهرستان ، دارای دشت های وسیع و رودخانه ی پر آب با همین نام یعنی رودخانه دینور، زیبایی خاصی به این شهرستان بخشیده است .

 

دینور به مركزیت روستای میان راهان ، خود مشتمل بر 54 روستا است كه یكی از این روستاها كنگ نام دارد . پیدایش روستای كنگ به دوران تاریخی پس از اسلام و وجود تپه ای با همین نام بر می گردد كه بر بلندای آن قلعه ای ساخته شده است .

 

این قلعه كه به تپه قلعه كنگ معروف است در خرداد 1384 به ثبت آثار ملی ایران رسیده و جز آثار باستانی این منطقه محسوب می شود .

 

روستای كنگ دارای 113 خانوار و در حدود 449 نفر جمعیت می باشد كه به زبان لكی و كُردی تكلم می كنند و اغلب آنها به دامداری ؛ باغداری و كشاورزی اشتغال دارند .

 

این روستای خوش آب و هوا و ییلاقی ، مردمانی سخت كوش و پرتلاش دارد . آنان در تاكستانها و باغ های میوه به تولید انگور و انواع میوه ها همت گماشته و در پرورش دام و طیور نیز دستی دارند . جوانان این روستا اگرچه دارای تحصیلات دانشگاهی می باشند ، اما از كار و تلاش بر روی زمین دست بر نداشته و پابه پای پدران خود در آبادانی و رونق روستا همتی بلند دارند .

 

اغلب جوانان در كنار تحصیل علم و دانش و فعالیت های روزانه ، در نواختن موسیقی هایی از جمله تنبور ، سرنا و دهل توجهی خاص دارند و در مراسم شادی و نوروز باستانی نوای خوش این آلات موسیقی در فضای باغ ها و تاكستان های این روستا طنین انداز است .

 

زنان روستا نیز پابه پای مردان در فعالیت های كشاورزی و تولید محصولات مختلفی از جمله توت فرنگی و پرورش بوقلمون حضور چشمگیری دارند و در كنار این فعالیت ها ، از خلق هنرهای زیبای دستی از جمله بافت فرش غافل نشده اند .

 

آشپزی نیز جز لاینفك زندگی و فعالیت زنان روستا است كه می توان به طبخ آبگوشت ، قارچك ، ترخینه و بورانی چغندر در این منطقه اشاره كرد .