دویچه وله تحلیل کرد؛

ترامپ و آرزوی سروری بازار انرژی جهان

سرویس: ایران و جهانکد خبر: 299806|12:31 - 1396/04/10
نسخه چاپی
ترامپ و آرزوی سروری بازار انرژی جهان
رئیس جمهور آمریکادر اظهارات جدید خود رسما اعلام کرد که این کشور باید در راستای سروری در بازار انرژی جهان گام بردارد.

به گزارشامروله،  به نقل از دویچه وله، رئیس جمهور آمریکا پدیده‌ای به نام انرژی کثیف یا انرژی پاک نمی‌شناسد. انرژی از نظر او خوب و بد ندارد. نه از استخراج ذغال سنگ واهمه‌ای دارد و نه از بهره‌گیری از انرژی اتمی. هدف او سروری بر بازارهای جهانی انرژی است.

 ترامپ روز پنجشنبه آغاز دوران جدیدی از تاریخ آمریکا را اعلام کرد. رئیس‌ جمهور آمریکا رویکرد دولت خود را نسبت به موضوع انرژی سرآغاز عهد طلایی اقتصاد انرژی آمریکا دانست و گفت: «من حتی یک گام هم فراتر می‌روم و می‌گویم، دوران طلایی آمریکا از همین الان شروع شده است. باور کنید. همه شما بخشی از نیروی سازنده این آینده هیجان‌برانگیز و جدید هستید.»

سروری بازار انرژی

وزیر کشور دولت ترامپ رسما اعلام کرده است که هرگاه آمریکا از همه توان خود در بهره‌گیری از منابع انرژی این کشور استفاده کند، می‌تواند در سال ۲۰۲۶ به کشوری عمدتا صادرکننده انرژی تبدیل شود.

ترامپ در سخنرانی روز پنجشنبه خود از ادعای وزیر کشورش فراتر رفته و مدعی شد که آمریکا تا سال ۲۰۲۰ به یک کشور صادرکننده انرژی بدل خواهد شد، یعنی به کشوری که بیش از واردات انرژی، به صادرات آن می‌پردازد.

رئیس جمهور آمریکا رسما اعلام کرد که این کشور باید در راستای سروری در بازار انرژی جهان گام بردارد.

اقتصاد انرژی ترامپ

رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است که ذخایر گاز طبیعی آمریکا برای تامین نیازهای یک قرن این کشور کفایت می‌کند. از آن گذشته، منابع عظیم ذغال سنگ آمریکا نیز می‌تواند ۲۵۰ سال نیاز بازار را تامین کند.

ترامپ سیاست انرژی دولت خود را چنین تعریف می‌کند:

• افزایش تولید نفت و استفاده فراگیر از شیوه مناقشه‌برانگیز فراکینگ.

• احداث خط لوله نفت با ظرفیت انتقال ۱۰۸هزار بشکه در روز به مکزیک. از آنجا که ترامپ برای جلوگیری از موج مهاجرت غیرقانونی تصمیم به احداث دیوار مرزی بین آمریکا و مکزیک گرفته است، در توضیح گفته است که این خط لوله البته از زیر دیوار مرزی عبور خواهد کرد و مانعی برای احداث دیوار نخواهد بود.

•حذف همه محدودیت‌های دولت اوباما در بهره‌گیری از منابع نفتی زیر آب.

• حذف همه محدودیت‌های دولت اوباما بر سر تامین سرمایه برای استخراج ذغال سنگ در خارج از مرزهای آمریکا.

• استفاده بیشتر از انرژی اتمی.

خروج از پیمان اقلیمی پاریس

علت خروج دونالد ترامپ از پیمان اقلیمی پاریس را باید در تمایل دولت او به استفاده از انرژی‌های فسیلی دانست. ترامپ معتقد است که با حذف این محدودیت‌ها، آمریکا می‌تواند میلیاردها دلار درآمد کسب کند و صدها هزار فرصت شغلی ایجاد کند.

به دنبال تغییر سیاست انرژی در دولت اوباما و دولت‌های پیش از او، میزان اشتغال در صنایع گاز و استخراج ذغال سنگ در آمریکا به‌شدت کاهش یافته بود.

شمار کسانی که در حال حاضر در امر استخراج ذغال سنگ و تولید گاز طبیعی در آمریکا فعالیت می‌کنند، بالغ بر ۶۵۵ هزار نفر می‌شود. این در حالی است که در سال ۱۹۸۱ تعداد کسانی که در این حوزه‌ها مشغول به کار بوده‌اند، بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار نفر بوده است.

الزام‌های برآمده از سیاست‌های زیست‌محیطی و روی آوردن به انرژی‌های پاک باعث شده بود که دولت‌های پیشین آمریکا کمتر اقدام به استفاده از ذغال سنگ و انرژی‌های فسیلی بکنند؛ محدودیت‌هایی که ترامپ با سیاست انرژی خود اکنون در پی لغو آن‌ها است.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد