به گزارشامروله، به نقل ازصبریه، ماه مبارک رمضان فرصتی است که فرد مسلمان می تواند در آن خود را از فرش به بلندای معنویان برساند. اما این راه نیازمند توجه به نکاتی است که روزه دار باید به آن توجه داشته باشد.
توجه به روح و جسم در این ماه به صورت همراه با هم می تواند روزه دار را در راه عمل به فرایض دینی و طی کردن درجات معنویات کمک کند.
روزه داری تنها نگاه داشتن خود از خوردن نیست
حجتالاسلام سید حبیبالله موسوی در گفتگو با صبریهاظهار داشت: ماه مبارک رمضان پر از خیر و برکت مادی و معنویست و اعمال این ماه نشان دهنده دقت اسلام به ابعاد جسمانی و روحانی انسان است.
رئیس حوزه علمیه استان کرمانشاهادامه داد: مزیت های روزه داری در دین اسلام بسیار فراوان است و از نظر جسمی و بهداشتی، فردی و اجتماعی، اخلاقی و معنوی موجب کمال انسان می شود.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) درباره دلیل نامگذاری این ماه می فرمایند "ماه رمضان به این نام خوانده شده است، زیرا گناهان را می سوزاند" افزود: بر اساس این روایت در ماه مبارک رمضان، گناهان بندگان بخشیده می شود و این ماه، بهترین زمان جبران و انقلاب درونی است.
موسوی گفت: روزه داری نگاه داشتن خود از خوردن نیست بلکه ترک گناهان همزمان با ترک آب و غذاست. روزه باید در فرد تغییری سازنده و انسان ساز ایجاد کند که با رعایت تمام واجبات و تامل در اهمیت ماه رمضان این امر ممکن می شود.
توصیه هایی برای سلامت جسم در رمضان
یحیی پاسدار متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار صبریهبا تاکید بر لزوم توجه به تغذیه فرد روزه دار در ماه رمضان اظهار داشت: روش تغذیه در ماه مبارک رمضان یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا عارضه جسمی و عصبی ایجاد نشود.
پاسدار ادامه داد: تقسیم وعده های غذایی در این ماه به سه نوبت سحری، افطاری و شام لازم است. خوردن سحری در آرامش و بدون شتاب در زمان کافی از بی حالی ،سرگیجه و اختلال سیستم گوارشی در طول روز می کاهد. جدا کردن افطاری از شام نیز یکی از نکات مهم تغذیه ای است که باید مدنظر قرار گیرد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه تامین آب در زمان افطاری تاسحری نیازمند برنامه ریزی است، تاکید کرد: به جای اینکه معده خود را از چندین نوع غذای پختنی پر کنید، از میوه جات، سبزی جات، صیفی جات، و نوشیدنی های سالم و چای های گیاهی متعدد استفاده کنید تا آب مورد نظر بدن تامین شود.
وی در خصوص مصرف مواد غذایی مختلف در این ماه بیان کرد: خوردن خرما و مواد غذایی نشاسته ای در سحری باعث تعادل قندخون در کل روز می شوند. مصرف میوه های آبدار و چای نیز ضروریست و بهتر است از مصرف مواد قندی مصنوعی در سحری خودداری شود.
پاسدار تصریح کرد: افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آب جوشیده ولرم، چای كمرنگ و شیر گرم آغاز کنید. پس از آن می توان از خرما یا كشمش و بطور كلي از يك قند طبيعی استفاده نمایید و از غذاهای چرب و پرنمک خودداری نمایید.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در ماه رمضان از کم خوری و پر خوری پرهیز کنید آهسته غذا خوردن و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن کامل مانند دیگر ماههای سال از اصول مهم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان است.

نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد