اعلام نتایج بررسی مصرف مواد غذایی و خوراکی در ایران

سرویس: اجتماعیکد خبر: 312535|13:33 - 1399/06/26
نسخه چاپی
اعلام نتایج بررسی مصرف مواد غذایی و خوراکی در ایران
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، از اعلام نتایج طرح بزرگ بررسی «مصرف» در کشور تا ۴ ماه آینده خبر داد.

به گزارشامروله، جلال الدین میرزای رزاز، در جلسه امضای تفاهم نامه همکاری مشترک انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با سازمان شیلات کشور، گفت: یکی از کارهایی که در انستیتو انجام می شود، محاسبه سالانه مصرف در کشور است که نتایج آن برای برنامه ریزی های بعدی به سازمان ها و وزارتخانه های ذیربط ارایه می شود.

وی افزود: علاوه بر این در حال آماده سازی برای برگزاری پنجمین دوره طرح بزرگ بررسی مصرف هستیم که ۹۵ درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم طی چهار ماه آینده نتایج آن را استخراج و در اختیار وزارتخانه ها قرار دهیم.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور بیان داشت: در واقع جزئی ترین مسائل خوراکی و تغذیه ایرانی در این کار ملی و بزرگ مورد بررسی قرار می گیرد که می تواند در تصمیم گیری ها و سیاستگذاری های وزارتخانه های مرتبط اثرگذار باشد.

رزاز در ادامه به سرانه مصرف آبزیان در کشور اشاره کرد و بیان داشت: سرانه مصرف آبزیان در کشورهای اروپایی ۲۰ تا ۲۲ کیلوگرم است و در ایران این میزان از ۱۰ به ۱۲ کیلوگرم رسیده که نشان می دهد ریل گذاری ها در سال های گذشته به درستی انجام شده است و باید به شکل انسجام یافته به سمت افزایش سرانه مصرف آبزیان حرکت کنیم.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تصریح کرد: ایران در خصوص برنامه های منطقه ای و فرامنطقه ای جزو کشورهایی هستیم که در پایگاه تغذیه و غذا قرار گرفته ایم و رقابت شدیدی بین ایران، عراق و عربستان وجود دارد.

وی گفت: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به عنوان قدیمی ترین نهاد آموزش و پژوهش در حوزه تغذیه فعالیت داشته و آمادگی دارد که زمینه همکاری ها در موضوعات علمی را با شیلات فراهم کند.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تعداد دانشجویان انستیتو و دانشکده را ۸۰۰ نفر در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانست که از این تعداد ۸۰ تا ۱۰۰ دانشجو شامل مقطع PHD هستند.

رزاز درباره تفاهم نامه همکاری مشترک بین انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشو و سازمان شیلات کشور گفت: یکی از اقداماتی که در تفاهم نامه به آن اشاره شده است، تعیین ارزش غذایی آبزیان و سایر ماهیان است که در سال های گذشته نیز بوده و طی دو سال گذشته در جدول ترکیبات محاسبه شده است. اما نمی تواند به عنوان مجموعه کامل از انواع آبزیان در کل کشور جهت بررسی ها و مطالعات بعدی کار کرده است.

وی افزود: آلودگی آب یکی از نگرانی های مردم است که این آمادگی وجود دارد تا در این مورد اقداماتی شود.